dinsdag 4 juli 2017

Onderweg naar Teheran


Den Haag | Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap | 15e verdieping | selfie Sander Dekker met de Olympisten 2017 | 03-07-2017

Ondertussen werden de olympisten Aardrijkskunde, Biologie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde, jaargang 2017  gehuldigd door staatssecreatis Sander Dekker die een stief kwartiertje in zijn agenda wist vrij te maken voor een toespraak en een selfie met de prijswinnende leerlingen, alvorens ze de komende maand naar de diverse windstreken op onze aardkloot afreizen.



Oogappel Arend (3e bij team informatica) bereidt zich voor op de Internationale in Teheran, Iran (28 juli t/m 4 augustus 2017). Maar eerst een dagje Den Haag voor een huldiging.



Aan de internationale wedstrijd (de IOI) doen ongeveer 80 landen mee. Elk team bestaat uit 4 leerlingen. Op twee wedstrijddagen, van elk 5 uur krijgen de leerlingen als opdracht om een drietal moeilijke problemen zo efficiënt mogelijk op te lossen door middel van een zelf geschreven computerprogramma. Naast de wedstrijd is er een sociaal programma waarin de leerlingen uit de diverse landen elkaar kunnen leren kennen. Het ontdekken van talent in het algemeen en van die in de informatica in het bijzonder is het doel. Vervolgens aanmoediging van deze leerlingen om zijn talenten te ontwikkelen en te volgen. Daarnaast stimuleert de internationale informatica olympiade het leggen en verstevigen van internationale contacten tussen jonge mensen met een speciale interesse. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten