maandag 20 november 2017

Waar is Amit Bar?



Expositiewerkgroep van Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert in de Giethal van ICER op het DRU-Industriepark: BAZENHOK 2.0 | thema- en groepsexpositie 



Het thema van de expositie is Bazenhok 2.0. 

In 2013 werd het project ‘Het Bazenhok’ opgestart. Leden van BREEKijzer zouden tijdens de verbouwing van de Afbramerij in het Bazenhok plaats nemen om vandaar uit een beeldend verslag te maken van die verbouwing.
We hadden grootse plannen om samen met de toenmalige directeur te proberen aan fondsenwerving te gaan doen. Maar helaas het liep allemaal anders. De directeur vertrok en wij mochten tijdens de verbouw geen gebruik maken van het Bazenhok. Toen hebben we een bouwkeet ter beschikking gekregen van de aannemer. Vanuit die keet, door Bert Taken beschilderd, hebben dertien leden ‘beeldend verslag’ uitgebracht van de gebeurtenissen in en rondom de Afbramerij, een ieder op eigen wijze. 
Vier jaar later is het huidige Bazenhok opnieuw het startpunt. Leden lieten zich inspireren door alles wat je op he terrein van de DRU Industriepark kan tegen komen. Dat kan zijn de architectuur, de mensen, de festivals die daar plaats vinden, de Oude IJssel, het contrast oud-nieuw, de producten die daar vervaardigd zijn, de innovatie, kortom alles op en rondom het terrein in Ulft.

Waar: In de ‘Giethal’ van ICER Innovatiecentrum, Hutteweg 32, Ulft, +31 (0) 315-820 280.
Wanneer: op de reguliere openingstijden van zaterdag 11 november 2017 t/m zondag 7 januari 2018; dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur | zaterdag en zondag 13:00-17:00 uur. Overige tijdstippen en op maandag: alleen geopend op afspraak.
Entree: gratis 

Amit Bar | Zijn bodypaintings worden gemaakt op een wijze die zelden wordt toegepast. De beschildering is namelijk geen vervanging voor kleding of verlenging van het decor. Door het toepassen van kleur en vorm vanuit zijn fantasie, krijgt het lichaam een extra dimensie. Vanzelfsprekend hebben ook de modellen een zeer belangrijke inbreng bij het slagen van zo'n kunstwerk. Tijdens het beschilderen moeten zij erg stil en geduldig zijn, alhoewel dat soms vele uren kan duren. Vervolgens moeten ze nog energie overhouden om de elegantie en stijl uit te stralen, die tijdens het poseren voor de foto’s vereist zijn. Het beschilderen van het lichaam is op zich al een kunstuiting. Maar, als deze beschildering niet goed vastgelegd wordt op de gevoelige plaat, blijft van de grote inspanning niets over. Aan fotografie de taak om bovengenoemde extra dimensie die de verf aan het lichaam geeft, te benadrukken. Sinds vijf jaar filmt hij zijn projecten ook, zodat een bewegend element aan het eindresultaat toegevoegd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten